Standard permalink reframe test

Pellentesque et velit nisi. Proin tempus scelerisque lorem in egestas. In a sem eget ligula lobortis scelerisque. Vestibulum sagittis, diam ac tincidunt eleifend, nunc turpis dignissim massa, eu tincidunt metus massa ac urna. Cras quis odio quis nisl lobortis imperdiet. Vestibulum malesuada accumsan magna, non imperdiet ligula mattis quis. Duis non rutrum lectus. Aliquam eleifend, sapien accumsan consequat pulvinar, felis elit tristique mauris, id suscipit ligula justo nec libero. Curabitur ac aliquet turpis.

Olvasd a Cinket, de ne Klág Dávidot, hanem engem, mert a Klág a múlt embere!

Kábé olyat próbál mondani Bajnai Gordon az Origónak adott interjújában, mintha én a fentiekkel akarnék olvasókat gyűjteni.

Az Együtt olyasmivel akarja megmozdítani a választók százezreit, hogy "ha kormány- meg korszakváltást akarsz, akkor egyszer szavazz a leváltandó MSZP-re, egyszer meg rám, mert a Fidesz még az MSZP-nél is sokkal leváltandóbb, én meg sokkal jobb vagyok a szövetségesemnél". Hát ez még egy kommunikációs mágusnak sem lenne könnyű feladat.

Küzd is vele rendesen Bajnai az Origo-interjúban, ami nincs olyan jó, mint az Index Gyurcsány-interjúja volt pár napja, mert abban Miklósi Gábor riporter legalább összeomlott, és dalolni kezdett, mint egy halálra készülő szociálliberális daru. Vagy európai értelemben vett balközép hattyú? Itt meg jó helyeken kapargat Dull Szabolcs, de nem elég kemény. Azt azért jól kihozza Bajnaiból, hogy fél percben hogyan indokolná egy választópolgárnak, hogy az adott körzetben az MSZP-s egyéni jelölt + az Együtt listás támogatását kérti tőle. Bajnai így csinálná:

Önnek két szavazata van. Az egyénire leadott szavazattal elküldheti Orbán Viktort a hatalomból. A másik szavazatával pedig eldöntheti, ki legyen a következő miniszterelnök, kinek legyen nagyobb súlya a létrejövő koalícióban. Ezért listán az Együttre kell szavaznia, hogy én legyek a kormányfő, és az általam képviselt jövőkép érvényesüljön. Fél percbe belefért, nem?

Advertisement

Annyira hatásos szöveg, hogy majdnem ideszavaztam a klavitúrámra!